Loro Parque

Loro Parque, een waar natuurparadijs
Voor een bezoek aan Loro Parque mag je gerust een hele dag vastprikken. Het park is alle dagen open vanaf 8u30 tot 18u45 (laatste tickets om 16u00). Hou er rekening mee dat Loro Parque zich in Puerto de la Cruz bevindt, ongeveer 105 km van Playa de las Americas.

Aan de ingang, volledig in Thaise stijl, ontvangt men een map van het park met alle shows en de tijdstippen dat deze beginnen. Het best is om je dag in te delen rond de tijdstippen van deze verschillende attracties. De Orca show bijvoorbeeld kan men 3 keer per dag zien, om 11u45, 14u00 en 16u45.

Zeker niet te missen is de zeehonden show, de dolfijnenshow en natuurlijk de reeds vernoemde Orca show. Als je niet nat wil worden, neem dan niet plaats op één van de 8 eerste rijen, de orca’s kunnen heel wat water verplaatsen…

De kleurrijke papegaaien show is ook een must, maar ook Planet pinguin en het Aquarium, welke beiden doorlopend open zijn, lonen de moeite.

Het Loro Parque is niet alleen een dierentuin waar de aanwezige dieren een omgeving vinden die perfect aan hun natuurlijke leefgewoonten beantwoordt, maar het is tevens
een prachtige siertuin met een overvloedige rijkdom aan exotische bloemen en planten.

Canarische flora
Verder genieten wij in het park van een rijke verzameling aan planten
die typisch deel uitmaken van de Canarische flora, omgeven door een rij prachtig uitgegroeide palm-en drakenbomen.
De drakenboom is een endemische plant die symbool staat voor het eiland.
In de oudheid gebruikte men het sap voor de vervaardiging van een natuurlijke kleurtint die, omwille van zijn dieprood timbre, drakenbloed werd genoemd. Het is algemeen geweten dat dit soort bomen meer dan duizend jaar oud kan worden.

Orchideeënpaleis
In het Loro Parque bewijzen de duizenden orchideeën ontegensprekelijk dat deze bloem haar reputatie als koningin van de aromatische bloemensoorten meer dan verdient.
De bezoeker wordt er gehuld in een wolk van zoete geuren, terwijl hij vol bewondering kijkt naar de rijke vormen en kleuren van deze prachtige plantensoort.
Belangrijk om weten is dat sommige orchideeënsoorten erg gevoelig zijn voor mineralen in het bevloeiingswater en deze variëteiten worden uitsluitend besproeid met zuiver gedistileerd water.

Op 17 december 2007 vierde het Loro Parque zijn dertigjarig bestaan in Puerto de la Cruz.
Meteen werd deze gelegenheid benut om officieel de eerste steen te leggen van het nieuwe project “Siam Park”,  verwijzend naar de magie van het Verre Oosten.

De terreinen voor de uitbouw van het nieuwe park zijn gelegen op grondgebied Adeje, palend aan de autosnelweg, tegenover het nieuwe congrescentrum en het gebouw van de Policía Nacional in Playa de las Américas.
Het aangekochte perceel heeft een totale oppervlakte van 180.000M2 en de voorziene investeringen worden geraamd op 70 miljoen euro.

Centraal staat een hoge toren, van waaruit de meest avontuurlijke bezoekers via een geïntegreerd systeem van tobogans en achtbanen kunnen afdalen temidden in vrijheid levende wilde dieren en exotische vissen. Siam Park (Siam is de vroegere benaming van het huidige Thailand) wil het publiek laten kennis maken met de magie van het Verre Oosten.
De bezoekers treden binnen in een jungle en ontdekken de wondere wereld van de fauna, flora, cultuur en architectonische hoogstandjes van het Aziatisch continent.

De familie Kiessling, dertig jaar geleden oprichters van het Loro Parque in
Puerto de la Cruz, is niet aan haar proefstuk met deze nieuwe uitdaging. Samen met de hoogste verantwoordelijken uit de toeristische sector en een delegatie van de gemeente Adeje,onder de leiding van burgemeester Fraga, zijn zij er vast van overtuigd dat Siam Park een bijkomende parel wordt aan de kroon van het toeristisch aanbod in Zuid-Tenerife.

Orka’s voelen zich gelukkig in het Loro Park

Nauwelijks vijf minuten na hun aankomst vanuit Sea World(V.S.), zwommen de vier orka’s tevreden rond in hun nieuw tehuis. Zij deden zich tegoed aan een smakelijke vismaaltijd en hun “trainers” stelden  tevreden vast dat zij de gevreesde jetlag probleemloos hadden doorstaan.